Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из образовања

Пријем за ученике са Косова и Метохије

03.10.2012.

Чланови Градског већа задужени за образовање, омладину и туризам и инвестиције, др Етела Јеринкић, Вјекослав Острогонац и Драги Вучковић данас су, у Великој већници Градске куће, примили децу са Косова и Метохије која у оквиру традиционалне акције „Деци Космета са осмехом, заједно у школским клупама”, у периоду од 28. септембра до 7. октобра 2012. године бораве у Суботици, код својих вршњака из Основне школе „Соња Маринковић”.

6187_1.jpg

Уз срдачну добродошлицу, Етела Јеринкић, Острогонац и Вучковић су четрдесет пет ученика из Метохије, централног Косова и Косовског Поморавља, узраста од четвртог до осмог разреда, упознали са историјатом Градске куће и Суботице и пожелели им успешно школовање, безбрижно одрастање и да са својим другарима из најсевернијег града у Србији склопе другарства и пријатељства која ће трајати за цео живот.

Акцију „Деци Космета са осмехом, заједно у школским клупама”, по пети пут заредом организовала је Хуманитарна организација „Дечја радост“ из Гњилана, која брине о деци без једног или оба родитеља, као и о деци из најугроженијих средина Косова и Метохије, у сарадњи са нашом школом, каже Бранка Бешлић, психолог у ОШ „Соња Маринковић”.

- Акција се састоји у томе да деца са Косова и Метохије бораве код вршњака из наше школе, да заједно са њима похађају наставу и учествују у ваннаставним активностима. Као и претходних година, родитељи и наставници осмислили су богат и разноврстан програм боравка деце који подразумева бројне активности - обиласке, посете, екскурзије - које ће се реализовати. Ова акција се показала као веома значајна, јер су током претходних посета успостављена бројна пријатељства, а деца су се лепо и сигурно осећала у пријатељском окружењу, истакла је Бранка Бешлић.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја