Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести

Нова "зелена острва"

09.12.2011.

У Месној заједници „Дудова шума“, у улици Арсенија Чарнојевића, код вртића „Мандарина“, постављена су „зелена острва” - посебно дизајниране надстрешнице са контејнерима за одлагање сортираног комуналног отпада. Поред три „еко тачке” у насељу Прозивка, ово су још два места на којима ће се сакупљати папир, пластика, ПЕТ амбалажа, алуминијум, ситан електрични и електронски отпад и стакло.

5143_1.jpg

„Еко тачке“ су једна од активности пројекта под називом „Ка заједницама које рециклирају у Осијечко-барањској жупанији и Севернобачком округу“ који финансира Европска унија у склопу ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска – Србија. Носиоци пројекта су Центар за екологију и одрживи развој (ЦЕКОР) из Суботице, и Зелена акција из Загреба у партнерству са Зеленим Осијеком из Осијека, а придружени партнер пројекта је Град Суботица. Циљ пројекта је јачање капацитета свих актера укључених у систем управљања отпадом (невладине организације, грађани, локалне власти и комунална предузећа) према испуњењу обавеза задатих у оквиру европских стандарда. Овај пројекат је у сагласности са циљевима које локална самоуправа намерава да оствари у области организовања и спровођења активности примарне селекције и сакупљања отпада ради рециклаже.

„Еко тачке“ су сачињене од металне конструкције типа мобилне надстрешнице, површине 4m x 3,5m са вратима на закључавање унутар којих ће налазити разнобојни контејнери и посуде за селективно раздвајање отпада. Овакав систем показао се изузетно корисним, једноставним и јефтиним за велике градове, зато што се рециклирање приближава корисницима на принципу одвојеног прикупљања отпада од „врата до врата“. У циљу повећања удела одвајања и рециклаже отпада, као и смањења количине отпада који се одлаже на депонију у Суботици, ЦЕКОР и Зелена акција ће током двогодишњег трајања пројекта спровести едукативну кампању, од реклама на радију до више различитих штампаних материјала.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја