Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић отворио два државна шампионата у стрељаштву

16.09.2023.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић данас је свечано отворио два државна шампионата у стрељаштву која се, од 15. до 17. септембра, одржавају на Градском стрелишту у Суботици: Првенство Србије серијском малокалибарском пушком (пионири, пионирке и општа мушко-женска категорија), које је одржано јуче, и национални шампионат у гађању војничким оружјем (војничка и полуаутоматска пушка) које се одржава данас и сутра. Отварајући два последња овогодишња национална такмичења на отвореном у стрељаштву, градоначелник Бакић је рекао да се у последње време све више говори о стрељаштву у овом граду, да то није случајно и да су вредни људи из Стрељачког клуба Спартак, на челу са председником Управног одбора клуба и такмичарем Миланом Јарићем, показали да су способни да освоје државне титуле и да веома успешно организују квалитетно такмичење у стрељаштву.

 15985_1.jpg

„Током три дана такмичења, у три категорије и пет дисциплина, у Суботици ће се надметати око две стотине стрелаца, из најбољих клубова из Србије. Свим такмичарима желим да постигну добре резултате, али оно што је најважније јесте да се током та три дана осећате пријатно у нашем граду, да се квалитетно дружите и стекнете нова пријатељства. Надам се да ми нећете замерити, ја ћу навијати за такмичаре Спартака, да буду што бољи и ову прилику ћу искористити да им честитам на титули првака државе коју су јуче освојили у гађању малокалибарском пушком, у једној од најтежих стрељачких дисциплина – тростав. Тај фантастични успех остварен већ првог такмичарског дана је мени, као првом човеку овог града, испунио срце, јер се подршка коју гледате да им пружите узвраћа са оваквим сјајним резултатима“, нагласио је градоначелник Бакић.

Он је истакао да су руководство и стрелци Стрељачког клуба Спартак у веома тешкој ситуацији јер су, како је рекао, у ова три дана – и организатори, и такмичари.

15985_2.jpg 

„Ту заиста треба бити ментално јак да вас тај труд који улажете у организацију не поремети у припреми за такмичење. Након успешно организованог Првенства Србије у гађању ваздушном пушком, доказали смо да можемо да организујемо и оваква првенства. Свима вама желим да вам ово надметање остане у најлепшој успомени, а нама је то већ остало, јер ово је први пут да се у Суботици одржава једно овако значајно такмичење“, закључио је градоначелник Стеван Бакић.

 15985_3.jpg

На Градском стрелишту у Суботици јуче је  одржано такмичење серијском малокалибарском пушком лежећи став (пионири/пионирке и општа категорија) и серијском малокалибарском пушком тростав (пионирска и општа категорија). Прваци Србије у гађању малокалибарском пушком, у најтежој стрељачкој дисциплини тростав је екипа Стрељачког клуба Спартак из Суботице која је наступила у саставу: Јелена Тодоровић, Славиша Мојсић и Милан Јарић. Успех у појединачној конкуренцији остварио је Милан Јарић, који је вицешампион државе, док је Јелена Тодоровић, у дисциплини 40 лежећих, заузела треће место и бронзану медаљу.

Данас је на програму војничка пушка, а сутра полуаутоматска пушка. Суботички Спартак, као актуелни првак државе полуаутоматском пушком, сигурно ће пробати да одбрани титулу.

 15985_4.jpg

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>