Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић: Дочекајмо Божић у одговорном заједништву

06.01.2022.

Свим суграђанима који Божић славе по јулијанском календару желим да честитам предстојећи најрадоснији хришћански празник. Уз најбоље жеље за здравље, радост и породични мир, морам да упутим и један апел. Имајући у виду да, нажалост и ове године празник рођења Христовог дочекујемо у веома сложеној и неизвесној епидемиолошкој ситуацији, желим да позовем све православне суграђане да разумеју тешке и одговорне одлуке које су донесене у вези са бадњачким свечаностима.

14888_1.jpg 

Три деценије дуга традиција налагања Бадњака на суботичком Тргу слободе је морала бити привремено прекинута прошле и ове године. Око ове одлуке Град Суботица је потпуно сагласан са организатором свечаности, Српским културним центром „Свети Сава“ и Српском првославном црквеном општином суботичком. Она је донета тешка срца и са опредељењем да се традиција настави следеће године, за коју се надамо да ће донети коначан крај пандемије корона вируса.

Током 2021. ситуација око заразе се стално поправљала али ови критични зимски месеци су донели нови „омикрон“ сој који се значајно брже шири и већ изазива рекордне стопе инфекције у нашем окружењу.

Организатор је ипак ове године успео да обнови део програма за Бадњи дан, који ће извести поштујући мере заштите здравља али масовно сабрање нашег народа на централном тргу заиста није било могуће организовати.

Време у којем се родио Христос било је доба искушења и кризе за његов народ, а његово рођење означило је и почетак нове наде, како за његове сународнике, тако и за цео свет. Човекољубље на које нас позива наша вера неретко захтева од нас жртву и одрицање, па смо тако и данас позвани да мислимо на своје суграђане, лекаре, медицинско и немедицинско особље наших здравствених установа, за које нема празника и предаха у борби коју воде за сваког човека који болује.

Зато вас позивам да се, у духу празника, подсетимо њиховог труда и да им помогнемо, својом одговорношћу, кроз вакцинацију, поштовање заштиних мера и одговоран приступ празничном заједништву.

Са тим жељама вам упућујем најрадоснији поздрав – Мир Божији! Христос се роди!

                                                                                    Градоначелник Суботице
                                                                                           Стеван Бакић

Референдум

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и ПротоколПаркингВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података