Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић честитао јубилеј удружењу “Old timer“

10.07.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић, посетио је међународни сусрет олдтајмера на Палићу, поводом 25. годишњице суботичког удружење љубитеља старих моторних возила „Old timer“. Дочекали су га домаћини манифестације, председник удружења Томислав Видаковић и члан управног одбора Ристо Радуловић. У пратњи градоначелника били су члан Градског већа Срђан Самарџић и шеф Кабинета градоначелника Сава Стамболић.

 14417_1.jpg

Након поздрављања са члановима удружења, градоначелник Бакић се обратио окупљенима. Након што је изразио задовољство што је присутан на једној лепој манифестацији он је наставио:

14417_2.jpg

„Један од пионира аутомобилизма био је и наш велики Суботичанин Иван Сарић, кога памтимо најпре по авиону који је сам конструисао али је он израдио и многе аутомобиле и остао страсни љубитељ моторних возила до краја свог дугог живота.

14417_3.jpg

Суботица је још 1925. године основала свој први ауто клуб, чији су чланови, на челу са браћом Манојловић, давали велики допринос развоју саобраћаја. То нису чинили само на локалном плану, него су имали велику улогу у отварању међународног пута између Србије и Мађарске, 1938. године.“ Подсетио је градоначелник Бакић, наглашавајући да је приликом отварања те међународне саобраћајнице успостављена срдачна сарадња између суботичког ауто клуба и сличних клубова у Мађарској.

14417_4.jpg

“Ово посебно истичем јер је и данас са нама овде много гостију из Републике Мађарске и оваквим скуповима Удружење „Олдтајмер“ из Суботице заиста даје свој допринос српско-мађарском пријатељству, које су успоставили на чврстим темељима српски председник Александар Вучић и мађарски премијер Виктор Орбан. Као и пре једног века, љубав према аутомобилу и мотоциклу и данас повезује људе свих нација и вера и самим тим активност вашег удружења доприноси суботичком духу заједништва у различитости“, закључио је градоначелник Бакић, честитајући јубилеј члановима удружења и позивајући Суботичане и све госте да уживају у манифестацији.

14417_5.jpg

14417_6.jpg

14417_7.jpg

14417_8.jpgImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и Протокол
Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја