Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Обележен завршетак „Дечије недеље“

11.10.2020.

Последњег дана „Дечије недеље“, традиционалне манифестације која се ове године, од 5. октобра одржава под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“, чија инспирација су стихови из песме „Добар друг“ нашег великог песника Јована Јовановића Змаја, градоначелник Суботице Стеван Бакић примио је, у Градској кући, око четрдесет ученика суботичких основних школа. Након сусрета са градоначелником који их је, у Великој већници Градске куће, укратко упознао са радом локалних институција, деца су исписала своје жеље на хелијумским балонима и заједнички их пустили са простора код Плаве фонтане.

13734_1.jpg

Градоначелник Бакић је, обраћајући се ђацима, њиховим учитељима, наставницима и професорима, у холу испред Велике већнице у Градској кући, истакао да је  је „Дечија недеља“ у Суботици протекла у знаку бројних тематских активности из области образовања, уметности, спорта, заштите животне средине, инклузије.

13734_2.jpg

„Влада Републике Србије је, подсетићу, 2020. годину прогласила годином солидарности и сарадње. Све активности биле су усмерене ка деци којој је била потребна солидарност, зато је и слоган 'Дечије недеље' био 'Подељена срећа два пута је већа'. Надам се да сте из тог слогана  извукли одређене поуке, да сте  схватили да је тај слоган и животна мудрост, и поука за будућност. Иако сте мали, надам се да ћете разумети и вашу одговорност, поготово у овој години која је изузетно тешка, не само за Суботицу и Србију, него за цело човечанство. Вашим учитељима и наставницима треба да помогнете да спроведу мере заштите од корона вируса. А ми, старији, показали смо вам да смо се као прави школски другари ослонили једни на друге и да нисмо очајавали, него смо сузбијали тај вирус како бисмо вама обезбедили услове да можете да се дружите и да једни поред других будете у својим одељењима“, нагласио је градоначелник Бакић.

 13734_3.jpg

Он је деци пожелео пуно успеха и среће у њиховом одрастању, даљем школовању, да уживају у својој младости, да се образују и да једног дана буду успешни у свом послу, а потом их је позвао да заједно обиђу Велику већницу Градске куће, у којој се одржавају скупштинска заседања и да, како је рекао, виде у каквим условима функционише Скупштина града Суботице и све њене припадајуће функције.

13734_4.jpg 

Пријему деце суботичких основних школа у Градској кући, уприличеном поводом завршетка „Дечије недеље“, присуствовали су члан Градског већа задужен за образовање и културу, Милош Николић, и секретар Секретаријата за друштвене делатности, Јасмина Стевановић.

13734_5.jpg

 

Избори 2020

Локални тим за борбу против трговине људима
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
Градско правобранилаштво
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

Укидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја