Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације

20.07.2020.

Крајња озбиљност и стриктно придржавање свих мера наложених од стране републичког Кризног штаба и Градског штаба за ванредне ситуације, неопходна је како бисмо  избегли ситуацију која се више не може држати под контролом, као што је случај у многим другим градовима.

13560_1.jpg 

Епидемиолошка ситуација у вези са инфекцијом КОВИД-19 на подручју Севернобачког управног округа је неповољна, са трендом даљег погоршања, баш као и на нивоу државе.

Према извештају Завода за јавно здравље Суботица од почетка епидемије забележено је укупно 173 особа заражених вирусом корона са територије града Суботице, 50 из Бачке Тополе и пет из Малог Иђоша.

Према данашњем извештају суботичке Опште болнице, у протекла 24 сата у Ковид респираторној амбуланти Опште болнице Суботица прегледано је укупно 23 пацијената са симптомима који одговарају клиничкој слици КОВИД 19. Њих 14 је задржано на болничком лечењу, па се тренутно у Ковид делу болнице налази укупно 77 пацијента. Шест пацијената налази се у Ковид јединици интензивног лечења, а два пацијента средње животне доби су у тешком стању на инвазивној механичкој вентилацији односно респиратору. Сви остали хоспитализовани пацијенти су стабилног клиничког стања.

Током јучерашњег дана, 10 пацијената је у добром општем стању отпуштено са болничког лечења на даљу кућну изолацију и праћење.

Нема нових потврђених случајева на Ковид међу запосленим у Општој болници Суботица, а у Геронтолошком центру поврђено је, нажалост, 11 позитивних корисника на вирус са лакшом клиничком сликом и сви стабилног стања, и три запослена радника која су у кућној изолацији.

Још једном апелујемо на грађане да схвате озбиљност ситуације која налаже да  мере заштите подигнемо на највећи могући ниво. Препоруке са свих нивоа неће имати никаквог значаја ако се не примењују у пракси, а то се односи не само на примену неопходних мера личне заштите, него и на окупљања и одржавање физичке дистанце у парковима, дечјим и рекреационим игралиштима, скејт парковима, фитнес центрима, теретанама, као  и свих осталих мера којима једино можемо да избегнемо даље ширење заразе, а да истовремено створимо услове да се што пре вратимо нормалним условима  функционисања.

 

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја