Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације

13.07.2020.

На подручју Суботице, епидемиолошка ситуација у вези са инфекцијом КОВИД-19 је под контролом, и поред пораста броја заражених грађана. Према извештају Завода за јавно здравље Суботица, од почетка епидемије, са јучерашњим даном, забележено је укупно 115 особа заражених вирусом корона са територије града Суботице, што говори да је у односу на податке од пре недељу дана број оболелих Суботичана порастао за 17.

13547_1.jpg 

Од почетка епидемије, четворо наших суграђана изгубило је битку са корона вирусом.

Према данашњем извештају суботичке Опште болнице, у протекла 24 сата у респираторној амбуланти Опште болнице Суботица прегледано је укупно 20 пацијената са симптомима који одговарају клиничкој слици KОВИД 19. Од укупно прегледаних, осам пацијента је задржано на болничком лечењу. Тренутно се на болничком лечењу на Одељењу за инфективне болести налази укупно 31 пацијент, и код њих 19 је потврђен позитиван PCR тест, а данас је послат 21 узорак на PCR тестирање.

Сви хоспитализовани пацијенти у Општој болници су, за сада, стабилног клиничког стања.

Напомињемо да је од понедељка, 6. јула, Завод за јавно здравље Суботица започео са RT-PCR теститањем на КОВИД-19.

Из сата у сат пратимо ситуацију у граду и држави, али напомињем да је сада најважнија ствар лична одговорност сваког од нас, како бисмо заштитили своје здравље и животе. Евидентан је пад издржљивости код свих јер све ово дуго траје, и све је већи број људи који више нису спремни да током лета практикују мере заштите. Резултат тога, нажалост, већ даје последице које се огледају у порасту заражених инфекцијом Ковид 19.

Озбиљност ситуације налаже да  мере заштите подигнемо на највећи могући ниво. Подсећамо да је Градски штаб за ванредне ситуације Града Суботице 09. јула донео наредбу којом се наређује употреба заштитних маски и одржавање физичке дистанце од минимум 1,5 метара у свим затвореним просторима.

У наредби се наводи да се забрањује окупљање у затвореном простору више од пет лица уколико није могуће обезбедити физичку дистанцу од минимум 1,5 метара уз одговарајуће мере личне заштите. Такође, наређено је привредним субјетима који обављају угоститељску делатност да тежиште делатности преусмере на отворени простор, односно башту уз примену одговарајућих мера заштите.

Наредба се односи и на  отворени и затворени градски базен, где је организован рад у сменама не дужим од три сата уз ограничење броја посетилаца и примену одговарајућих мера заштите у циљу безбедности корисника базена. Коришћење заштитних маски, као и одржавање физичке дистанце од минимум 1,5 м обавезно је у парковима, дечјим игралиштима, скејт парковима, теретанама на отвореном, као и тартан стазама. Улаз у возила  јавног превоза особама које не користе заштитне маске неће бити дозвољен.

Још једном упућујемо апел свим  грађанима да бројке говоре да је крајње време да се схвати озбиљност ситуације и неoпходност придржавања свих мера наложених од стране Кризног штаба Републике Србије и Градског штаба за ванредне ситуације, како не бисмо дошли у ситуацију у којој су се нашли многи градови у Србији.

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја