Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Женски фудбалски клуб Спартак обележио 50 година постојања

20.05.2020.

- Град Суботица је створио све предуслове за несметан рад Женског фудбалског клуба Спартак. У односу на 2016. годину, дуплирали смо финансијска издвајања из градског буџета и за овај клуб, а уз помоћ Владе Србије и Покрајинске владе на Градском стадиону поставили смо нову травнату подлогу, нове рефлекторе и атлетску стазу и у целости реновирали свлачионице. Верујем да ћемо у наредном периоду имати и нове трибине на стадиону, с обзиром на то да је пројекат окончан и да је и реконструкција суботичког Градског стадиона обухваћена пројектом Владе Србије – изјавио је данас градоначелник Суботице Богдан Лабан на обележавању 50. годишњице постојања ЖФК Спартак. На прослави уприличеној тим поводом у просторијама овог клуба, у згради „Јадран“, Лабан је свечано отворио клупски музеј и званично пустио у рад клупски административни центар.

13437_1.jpg 

Честитајући им јубилеј - 50 година постојања и успешног рада и овогодишњу, 11. титулу првака државе - уједно и 10. узастопну титулу, градоначелник је изразио захвалност фудбалеркама, стручном штабу и руководству клуба што, како је рекао, на најлепши начин представљају Суботицу и у европским такмичењима.

– Били смо домаћини великим клубовима, попут Бајерна из Минхена и Атлетика из Мадрида. Женском фудбалском клубу Спартак желим да настави овако успешан рад, а ми ћемо настојати да и даље значајно улажемо у спортску инфраструктуру у нашем граду. Суботички спортисти то заслужују изузетним резултатима које постижу – нагласио је Богдан Лабан.

Уз подсећање да је на данашњи дан, 20. маја 1970. године основан ЖФК Спартак, председник Клуба Зоран Арсић посебно се захвалио градоначелнику Богдану Лабану и Немањи Симовићу, члану Градског већа задуженом за област спорта и омладине, на подршци у пројекцији резултата ЖФК Спартак и промоцији града Суботице и наше државе, како у Европи тако и у свету.

- Поред музеја клуба и административног центра, уредили смо и наше просторије на Градском стадиону. Да није било оваквог односа и приступа града Суботице према нама, извесно је да не бисмо успели да остваримо овако добре резултате и створимо сјајан амбијент за наш рад. Захвални смо, такође, и Фудбалском савезу Србије који нам је омогућио много тога да данас све ово изгледа на начин како то и доликује, а помогао нам је и у организационом и у материјалном смислу. Поред града Суботице и ФСС захваљујем се и свима који су били уз Клуб свих ових година – истакао је Арсић.

Директор сектора за женски фудбал при ФСС, Бојан Павићевић, поздравио је градоначелника и председника ЖФК Спартак и нагласио да је од пре годину дана Фудбалски савез Србије радикално променио курс према женском фудбалу.

- Поносни смо на ЖФК Спартак. Због сјајних резултата које постиже и толико девојака које играју за репрезентацију у различитим селекцијама, овај клуб је заслужио да и убудуће има снажну подршку од стране града, државе и Фудбалског савеза Србије - поручио је Павићевић.

13437_2.jpg

 

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја