Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Пензионери снабдевени пакетима помоћи

08.05.2020.

- Скупштина Србије укинула је ванредно стање и тиме смо се вратили у нормалан живот, али то не значи да неке мере уведене током борбе са коронавирусом неће остати на снази. Апелујем, зато, на наше суграђане да се и даље придржавају мера које је Влада прописала а које су још увек на снази, јер вирус није ишчезао - рекао је Богдан Лабан, градоначелник Суботице, у обраћању јавности поводом укидања ванредног стања. У таквој ситуацији, подвукао је, потребно је да будемо дисциплинованији него што смо икад били, и да у свим контактима држимо одређену дистанцу, носимо маске и рукавице. Брига о нашим настаријима и даље је примарна, јер су управо они најрањивија категорија.

13422_1.jpg

Упитан да ли су пензионери који имају нижа примања добили обећану помоћ града, он је нагласио: - Окончали смо поделу пакета, и снабдели близу 15.000  наших најстаријих суграђана односно пензионера чија су примања испод 30.000 динара. Пакети  су садржали основне животне намирнице и подељени су преко волонтера по Месним заједницама, на кућне адресе нашим пензионерима. Са близу 2.000 пакета снабдели смо и најугроженије, односно најсиромашније породице.  

– Подељено је, такође, око 30.000 литара натријум-хипохлорита за дезинфекцију површина како нашим грађанима, тако и образовним  установама и установама културе, институцијама и јавним предузећима. Преко 10.000 маски и око 5.000 пари рукавица поделили смо нашим грађанима који су нам се обратили за помоћ – прецизирао је градоначелник Суботице.

Установе социјалне заштите, приватне геронтолошке центре и Удружења грађана у области социјалне заштите Град је, такође, снабдео заштитним маскама и средствима за дезинфекцију, упоредо радећи на свакодневној и појачаној дезинфекцији јавних површина, посебно оних најфреквентнијих и оних у околини здравствених установа у установа у којима бораве стари.

Сигуран у намери да се у пуној мери настави са мерама  на заштити здравља наших суграђана у наредном периоду, он је подсетио да ће то бити дуготрајан задатак без обзира на чињеницу да се морамо окренути послу, подизању привреде и наставку развојне политике коју Суботица води.

- Брига о заштити здравственог стања својих суграђана биће један сегмент сталног задатка у настојањима да живот Суботичана учинимо што квалитетнијим- напомиње Лабан и наглашава да победа још није проглашена. - Близу ње смо, и у овом тренутку најважније је да  почнемо да радимо, уз све мере опреза, како бисмо омогућили  бржи економски опоравак и раст.

13422_2.jpg

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја