Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Лабан на снимању филма о Светозару Милетићу

15.11.2019.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан присуствовао је данас, у Градској кући, снимању дугометражног играног филма о Светозару Милетићу. Филм по сценарију Милована Витезовића и у режији Дарка Бајића, у којем главну улогу тумачи Љубомир Бандовић, прати живот и рад некадашњег политичара, угледног адвоката и градоначелника Новог Сада Светозара Милетића (1826-1901) и његову борбу за присаједињење Војводине Краљевини Србији.

13077_1.jpg 

–  Са великим задовољством пружили смо подршку овом пројекту, јер је од изузетног значаја филм о животу знаменитих Срба, тзв. старе Војводине који су својим радом, својом жртвом стварали темеље модерној српској Војводини и отворили нове путеве, и у области културе, и образовања, али и у другим областима важним за нашу данашњицу.  Радује сусрет са великанима наше уметности попут Лазе Ристовског, Дарка Бајића, Жарка Лаушевића... а још више радује пројекат који предстоји јер ће на прави начин подстаћи младе да размишљају о времену и историји – изјавио је, том приликом, градоначелник Лабан.

Прва клапа филма, познато је, пала је почетком октобра у Музеју науке и технике у Београду,  последњих дана октобра снимано је у Градској кући у Вршцу, а потом су на ред дошли Нови Сад, Сремски Карловци и Суботица. Након снимања у нашем граду историја ће, на филмском платну, оживети и у Сомбору да би се, како је најављено, снимање завршило 24. новембра у Београду. 

Пројекат су подржали Министарство културе и информисања, Покрајинска влада, Филмски центар Србије и око 30 локалних самоуправа у Војводини, као и Одбор за обележавање значајних датума у Републици Србији.

Планирано је да филм премијерно буде приказан у мају 2020. године у Новом Саду.

13077_2.jpg

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја