Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Поклони за бебе рођене на Дан града

02.09.2019.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан данас је, у породилишту суботичке Опште болнице, посетио бебе рођене на Дан града, њиховим мајкама честитао на приновама и уручио им плакете и поклон ваучере. Првог септембра рођено је пет беба, Едит Темјак и Маријана Илић на свет су донеле дечаке, а Неда Поповић, Ивана Берецки и Клементина Јацек девојчице. Све бебе су здраве, рођене природним путем и добро напредују.

 12916_1.jpg

Уз констатацију да је на Дан града ове године рођено пет беба и да је то више  у односу на 1. септембар 2018. године, када је рођен само један дечак, градоначелник Лабан је и бебама и родитељима  пожелео пуно здравља и среће.

– Суботичка локална самоуправа се труди да испрати пронаталитетну политику Владе Републике Србије и Покрајинске владе и кроз бројне мере пружа подршку породицама, тим пре што нас је последњих деценија, нажалост, све мање. Град Суботица издваја значајна средства из буџета за накнаду трошкова за вантелесну оплодњу, једнократну новчану помоћ трудницама и родитељски додатак за прво дете, као и за регресирање трошкова боравка у предшколској установи за треће и четврто дете. Сигуран сам да ћемо и у буџету за наредну годину издвојити довољно средстава за подршку родитељству – нагласио је Богдан Лабан.

Директор Опште болнице Суботица, др Слободан Пушкар, изразио је захвалност локалној самоуправи и градоначелнику Лабану на континуираној подршци Болници и навео да је и град Суботица финансијски помогао израду пројекта реконструкције комплетне Опште болнице која би, како је рекао, требало да почне ускоро.

Реконструкција Опште болнице, додао је градоначелник Лабан, радиће се у две фазе.

- Реч је о средствима у висини од 25 до 30 милиона евра која су, захваљујући пре свега председнику Србије Александру Вучићу и Канцеларији за јавна улагања Владе Србије, обезбеђена за комплетну реконструкцију Опште болнице. Верујем да ће се овај пројекат, веома важан за све становнике Севернобачког управног округа, али и за грађане Западнобачког и Севернобанатског округа који се на њега  наслањају, реализовати у наредне две до три године – подвукао је Богдан Лабан.

Председник Скупштине града Суботице Тивадар Бунфорд, који због раније преузетих обавеза данас није могао да присуствује посети, у име Скупштине града и своје име мајке новорођених беба даривао је букетима цвећа.

12916_2.jpg 

Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја