Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Актуелности

Одржан 41. Сајам запошљавања

12.04.2019.

На 41. Сајму запошљавања, одржаном данас у атријуму хотела „Галерија“, 40 послодаваца понудило је око 700 слободних радних места која ће се попунити како у овом моменту тако и у наредном периоду од шест месеци од одржавања Сајма. Најтраженије су биле занатлије готово свих профила, бравари, металостругари, електричари, намотавачи, конобари, кувари, молери, вариоци, али и собарице и спремачице. Тражени су, такође, били и оператери у производњи, информатичари, ХР асистенти и финансијски сарадници.

12558_1.jpg 

Уз истицање да је жеља суботичке локалне самоуправе и Националне службе за запошљавање да наставе са заједничким активностима које ће смањити незапосленост у нашем граду, члан Градског већа задужен за област туризма, инвестиција и међународне сарадње, Срђан Самарџић, рекао је да град Суботица подржава све мере активног запошљавања.

Директор НСЗ, филијале у Суботици Душан Торбица нагласио је, између осталог, да се од почетка године на подручју Севернобачког управног округа запослило око 1.000 људи са евиденције НСЗ, од тога 600 у Суботици. У нашем граду, додао је, тренутно је запослено 46.424 људи што је, како је навео, за хиљаду више у односу на 2017. годину.

На подручју града Суботице, 31. марта 2019. евидентирано је 4.826 незапослених лица, што представља смањење за 19,4 одсто у односу на исти месец претходне године када је забележено 5,990 незапослених лица. На евиденцији суботичке НСЗ, која обухвата град Суботицу и општине Мали Иђош и Бачка Топола, 31. марта ове године евидентирано је 8.019 незапослених лица, што представља смањење за 17,5 одсто у односу на исти месец 2018. године када је забележено 9.721 незапослено лице. Међу њима највише је жена и старијих од 50 година.

ИЗБОРИ ЗА  ЧЛАНОВЕ САВЕТА  МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Фестивал европског филма «Палић»   (20.07.2019.-26.07.2019.)