Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Актуелности

Саниран објекат „Трокадеро“ у Месној заједници „Александрово“

12.03.2019.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан, директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић, технички директор ПУ „Наша радост“ Вељко Војнић и председник Скупштине Месне заједнице „Александрово“ Никола Милићевић, обишли су данас реновиране просторије санираног објекта „Трокадеро“ у насељу Александрово у којима су смештени вртић „Пчелица“ и месна заједница. 

12459_1.jpg 

Уз констатацију да суботичка локална самоуправа подједнако улаже у развој и напредак градских и приградских месних заједница, градоначелник Лабан је навео да је за санацију и реконструкцију објекта „Трокадеро“ у МЗ „Александрово“ у 2018. години  из буџета града Суботице опредељено 6,5 милиона динара.

– У оквиру објекта отворен је нови вртић 'Пчелица' у коме су смештене три васпитно-образовне групе целодневног боравка деце јасленог узраста од једне до три године. Похвалио бих руководство Месне заједнице ’Александрово’, као и све оне који су допринели да пројекат реализујемо у рекордном року и санирамо овај објекат – истакао је Богдан Лабан.

Он је нагласио да је на подручју Месне заједнице „Александрово“ током протекле две године инвестирано више од 45 милиона динара у саобраћајну и спортску инфраструктуру и да је у реконструкцију деценијама проблематичне Толминске улице уложено око 33 милиона динара.

12459_2.jpg 

Никола Милићевић је рекао да је градоначелник Богдан Лабан допринео развоју МЗ „Александрово“ више него четири претходна градоначелника, да је Толминска улица, као један од највећих проблема у овој месној заједници, реконструисана у целој дужини и да је та прометна саобраћајница отворена крајем августа 2017. године.

У реновираним просторијама објекта „Трокадеро“, казао је Милићевић, створени су услови за лакше спровођење многобројних активности којима се пружају услуге грађанима од стране месне заједнице.

Вељко Војнић је рекао да је вртић „Пчелица“ Предшколске установе „Наша радост“ са пробним радом почео у децембру прошле године и да вртић испуњава све услове потребне да деца од једне до три године имају безбедан и квалитетан смештај у складу са правилницима и нормативима за малишане тог узраста.

– У вртићу 'Пчелица' у три групе имамо 60 деце, а васпитно-образовни рад одвија се на српском и мађарском језику. Вртић је опремљен са новим, функционалним и прилагођеним намештајем, опремом, дидактичким материјалом и играчкама, у шта је уложено око 2,5 милиона динара из средстава која ПУ 'Наша радост' добија из буџета града Суботице за обављање своје делатности – казао је Војнић.

Задатак ПУ „Наша радост“ није само ширење у просторном смислу већ и квалитeтан рад, подвукао је Вељко Војнић, и додао да је ова предшколска установа за школску 2019/20. годину од стране ЕУ стављена у мрежу eTwinning школа, као и да је на недавно одржаном Сајму образовања „Путокази“ у Новом Саду добила златну медаљу.

 12459_3.jpg

Медија-центар и Протокол
„Opti-Bike“- анкета о употреби бицикла
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Пробни попис 2019
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Ноћ музеја (18.05.2019.-19.05.2019.)