Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Актуелности

Додатне саобраћајне траке за лева скретања повећавају безбедност и проточност саобраћаја

05.03.2019.

Пројектно решење везано за реконструкцију дела улице Максима Горког подразумева проширење коловоза у зонама раскрсница са улицама Браће Радић и Штросмајеровом, тако да се додаје додатна саобраћајна трака за лева скретања из улице Максима Горког. Поред тога, у овом делу улице биће постављена нова светлосна и саобраћајна сигнализација, као и систем видео-надзора који ће са видео-надзором на раскрсници код хотела „Патрија“ представљати јединствен систем повезан са Полицијском управом у Суботици, саопштено је на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће.

12447_1.jpg 

Уз подсећање да се раскрснице улице Максима Горког са улицама Матије Гупца, Штросмајеровом и Браће Радић налазе у централном делу нашег града, где је велико учешће саобраћаја са израженим токовима свих видова саобраћаја, директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић је рекао да ће се реализацијом овог пројекта и изградњом додатних саобраћајних трака за лева скретања повећати саобраћајни капацитет самих раскрсница.

– Очекивани ефекти након реализације овог пројекта су повећање безбедности и проточности саобраћаја, јасније одвијање саобраћаја по саобраћајним тракама и смањење брзине и конфликтности приликом левих скретања из улице Максима Горког. У непосредној близини ових раскрсница налази се и Основна школа ’Иван Горан Ковачић’, што представља посебан разлог за повећање безбедности саобраћаја на том делу улице Максима Горког – нагласио је Предраг Радивојевић.

Извршни директор за саобраћај у ЈП „Суботица-транс“ и дугогодишњи судски вештак у области саобраћаја Милан Васовић навео је да се највећи број возила појављује управо у делу улице Максима Горког у коме ће реконструисати и доградити коловоз.

– Једно недавно бројање показало је да у 24 часа на том делу пута прође чак 400 аутобуса. Поред тога, улицом Браће Радића одвија се саобраћај ка великом градском насељу 'Прозивка'.  Додатне саобраћајне траке за лева скретања ће омогућити да се смањи временски след возила и саобраћај одвија безбедније и брже – истакао је Милан Васовић.

Реализација овог пројекта планирана је током лета, а радови би требало да буду завршени до јесени.

Бесповратна средства у износу нешто већем од 73 милиона динара за реализацију пројекта „Реконструкција и доградња коловоза у улици Максима Горког, од раскрснице са улицом Браће Радић до раскрснице са улицом Матије Гупца у Суботици са изградњом система видео-надзора (I фаза)“ обезбеђена су путем јавног конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре .

Прес-конференцији у Медија-центру Градске куће присуствовали су и секретар Секретаријата за инвестиције и развој Весна Зрнић, координатор пројекта Божидарка Голубовић и инжењер Милан Марјанов (Јавно предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање).

 12447_2.jpg

Медија-центар и Протокол
„Opti-Bike“- анкета о употреби бицикла
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Пробни попис 2019
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Ноћ музеја (18.05.2019.-19.05.2019.)