Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из образовања

Награђени најбољи основци са Окружног такмичења из математике

29.03.2018.

У Великој већници Градске куће додељене су дипломе и похвалнице најбољим младим математичарима из основних школа Суботице који су остварили запажене резултате на Окружном такмичењу из математике које је одржано 25. марта 2018. године у ОШ „Кизур Иштван“.

 11758_1.jpg

У име града Суботице најбољим математичарима обратили су се члан Градског већа задужена за област образовања Наташа Алексић и секретарка Секретaријата за друштвене делатности, Јасмина Стевановић.

Наташа Алексић je, између осталог, истакла да млади математичари представљају понос града.

- Пре месец дана сам рекла да кад наши млади математичари оду из Суботице, у неки други град на такмичење, увек оставе леп утисак о нама.  Када се читају имена ученика и место које освоје, спомене се и Суботица. Мислим да је то битно и заиста смо поносни на њихове успехе. Желимо да их буде што више и да се у што већем броју окупе у Великој Већници - рекла је Наташа Алексић.

Укупно се такмичило 142 ученика: 48 ученика четвртих разреда, 28 из петог, 37 из шестог, 21 из седмог разреда и 18 такмичара из осмих разреда. Од четвртог до осмог разреда основне школе додељено је 11 првих награда, 18 других и 21 награда за треће место, док је 27 ученика награђено похвалницама.

Вршилац дужности директорка ОШ „Кизур Иштван“, Весна Дулић, каже да су захваљујући подршци локалне самоуправе и разних донатора за најбоље математичаре припремљени пригодни поклони.

- Такмичари који су освојили прво и друго место су добили збирке задатака и формуле, а све остали слаткише - рекла је Весна Дулић.

Јасмина Стевановић је, поздрављајући присутне у Великој већници, подсетила је да град Суботица додељује и стипендије ученицима и студентима преко Фонда младим талентима.

 

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја