Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из образовања

Михаљ Њилаш обишао ОШ „Мајшански пут”

20.02.2018.

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, посетио је данас заједно са заменицом градоначелника Суботице Тимеом Хорват суботичку Основну школу „Мајшански пут”, којој је путем конкурса Секретаријата додељено скоро три и по милиона динара за израду пројектно техничке документације и адаптацију објекта. Посета је реализована у оквиру акције Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице под називом „Секретаријат ближи школским клупама”.

11686_1.jpg 

Уз изражавање захвалности Секретаријату на сарадњи у стварању бољих услова за ученике и запослене, директорка ОШ „Мајшански пут“ Беата Богнар истакла је да је захваљујући тим средствима, у јануару завршена прва фаза замене столарије у овој образовној установи, што је и једна од највећих инвестиција.

Михаљ Њилаш је рекао да ће се обнова васпитно-образовних установа одвијати плански.

– Тренутно је отворено седам конкурса и очекујемо да се пријави што више апликаната. Буџетом Аутономне покрајине Војводине за ове намене планирано je 413 милиона динара. То нису мала средства и желимо да их искористимо што боље за добробит образовања и унапређивање у области права националних мањина – нагласио је Њилаш.

Како су домаћини након обиласка школе навели, неопходно је наставити са даљим улагањима, јер их очекује замена преосталих прозора на школској згради и гасног котла. У плану су и изолациони радови на фасади и таванском простору, као и реконструкција спортског полигона и крова, те замена паркета у сали за фискултуру.

У оквиру акције „Секретаријат ближи школским клупама”, до сада је посећено 55 образовних установа на територији АП Војводине.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја