Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из образовања

Школске торбе и за суботичке прваке

11.10.2017.

У Покрајинској влади  представницима 30 општина у АП Војводини уручени су поклон-купони за 3.000 школских торби за прваке, у вредности преко десет милиона динара. Према речима члана Градског већа задуженог за област образовања, Наташе Алексић, пет суботичких школа добило је поклон-купон за 154 школске торбе за прваке.

 11409_1.jpg

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-нациoналне заједнице Михаљ Њилаш је рекао да је данашњи дан наставак образовне политике покрајинске администрације како би мање развијене општине биле у фокусу, као и да се укључи што више општина у којима се образовање одвија и на језицима националних мањина.

– Ово је један мали али значајан поклон Покрајинске владе нашим првацима, и наше чврсто опредељење ка унапређењу у спровођењу просветне политике – поручио је Њилаш.

Госте је примио домаћин скупа покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и том приликом истакао да ово представља резултат тимског рада надлежних секретаријата руководећи се принципом праведности.

– Верујем да смо, руководећи се тим принципом, заиста остварили циљ, јер смо кренули од најнеразвијених општина, из четврте категорије, као и општина у којима је карактеристичан мултиетнички састав – рекао је Милошевић, и додао да се само интеракцијом локалне власти и надлежних покрајинских институција може градити успешан образовни систем на добробит наше деце.

Милошевић је истакао да је Покрајинска влада издвојила средства и за обнављање школа у Војводини и подсетио да је у августу доделила школске ранчеве за 1.217 ђака од првог до осмог разреда, који похађају специјалне школе на територији АП Војводине.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја