Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
Актуелности

Наташа Ковачевић промотер првог Суботичког полумаратона

18.07.2017.

Наташа Ковачевић званични је промотер првог Суботичког полумаратона који ће се одржати 2. септембра 2017. године, у оквиру прославе Дана града, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру Градске куће.

11231_1.jpg 

Заменица градоначелника, Тимеа Хорват, рекла је да јој је изузетно велика част да у име суботичке локалне самоуправе, у своје и у име многих Суботичана поздрави Наташу Ковачевић.

- Наташу не треба посебно представљати, јер је она својим духом, оптимизмом, борбом  и спортским резултатима  узор и путоказ многим младим људима у животу - истакла је Тимеа Хорват, захваљујући се нашој сјајној спортисткињи  што је прихватила да буде званични промотер првог Суботичког полумаратона.

Народни посланик, тркач рекреативац и члан Спортског удружења „Хоризонт”, Балинт Пастор, нагласио је да је Наташа Ковачевић симбол борбе, спортисткиња која никада није учествовала на полумаратону или маратону, што, како је рекао, не значи да и неће.

– Наташа је одлична кошаркашица, репрезентативка Србије, играла је за Црвену звезду, председница је Женског кошаркашког клуба Црвена звезда, играла је за екипу Ђера у Мађарској и на неки начин повезује Мађарску и Србију – рекао је Пастор.

Наташа Ковачевић се захвалила на предивном дочеку и навела да јој је велика част да се налази у граду који је на раскрсници путева и цивилизација, граду у коме, мада је променио око 200 имена, једна ствар остаје иста а то је онај добри осећај када у њега долазите и када се у њега враћате.

- Зато и не чуди да нас разноврсна култура Суботице и спаја. Сад имамо још једну јаку везу, а то је полумаратон на коме ћете имати прилику да се надмећете са другима, али и са самим собом, што је чак можда и много теже. Што се мене тиче, свако ко се тог дана појави овде је апсолутни победник. Ја ту реч не користим олако, међутим, свако ко дође уложио је одређени труд и напор и одбио је да иде лакшим путем, а то раде само победници – истакла је Наташа Ковачевић.

Она је позвала све људе, све Суботичане да 2. септембра дођу, да се друже и проведу један диван дан.

Председник СУ „Хоризонт”, Кристифор Богданић,  рекао је да верују да ће Наташа мотивисати и инспирисати многе да дођу у Суботицу 2. септембра, као и многе Суботичане да истрче полумаратон и да тог дана остваре своје личне победе, успехе и рекорде.

Поред Наташе Ковачевић, први Суботички полумаратон имаће још једног промотера – Нору Тркљу државну првакињу у трчању на 50 километара.

Укупан број тркача лимитиран је на 700 учесника, сви који желе могу да се пријаве преко званичног сајта www.subotickipolumaraton.com.

Богданић је у име организатора замолио све наше суграђане да 2. септембра имају разумевања и стрпљења, јер ће шири центар града бити у застоју.

– Потребна је подршка свих, да заједно станемо иза пројекта и покажемо да је Суботица диван град у који су сви добродошли – додао је Богданић.

 

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Рођени, венчани и преминули
Узми рачун и победи
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја