Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из културе

Пријем делегације руског града Чајковски

30.05.2017.

Менаџер Града Суботице, Загорка Панић, чланови Градског већа, Мирослава Бабић и Срђан Самарџић, и секретар Секретаријата за друштвене делатности, Јасмина Стевановић, разговарали су данас, у Зеленој сали Градске куће, са делегацијом града Чајковски, из Русије, коју је предводила Оглезнева Ирина Јурјевна, заменик начелника градског округа Чајковски.

11085_1.jpg 

Загорка Панић је поздравила госте из, како је рекла, братске и пријатељске Русије и додала да очекује да ће се у наредном периоду остварити сарадња између градова Суботице и Чајковски у областима образовања, културе, пољопривреде и здравства.

Јасмина Стевановић је истакла чињеницу да у Суботици близу 100 основаца учи руски, као други страни језик, и то у Основној школи „Владимир Назор“ у Ђурђину. Подсетила је да се ранијих година руски језик изучавао и у Техничкој школи „Иван Сарић“ и Гимназији „Светозар Марковић“.

– Недовољна заступљеност стручног наставног кадра један је од разлога што је руски језик ишчезао из суботичких школа, упркос жељи и иницијативи да суботички ђаци имају могућност да се определе за учење руског језика. Осим образовања, могућност сарадње два народа постоји нарочито у области културе, кроз активности и рад удружења српско-руског пријатељства које Град помаже годинама уназад издвајајући средства кроз  суфинансирање пројеката у области културе по Конкурсу, и управо је култура пут за сарадњу два града и две државе – нагласила је Јасмина Стевановић.

Мирослава Бабић је предложила да Суботица и Чајковски остваре сарадњу на пољу културе и представила потенцијале културног туризма нашег рада.

Срђан Самарџић је позвао госте да посете 11. Међународни и регионални сајам „Сусајам 2017“, који ће свечано бити отворен 1. јуна 2017. године и на коме ће се представити 200 излагача.

Делегација из Чајковског је домаћинима представила своје образовне и културне установе и изразила спремности да се обнови сарадња на размени ђака.

Домаћини су делегацији из Русије уручили пригодне поклоне, а гости су за саговорнике припремили оригиналне поклоне из области Чајковски.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Избори
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Рођени, венчани и преминули
Узми рачун и победи
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Зимски вашар – „Winterfest 2018-2019” (од 5. децембра 2018. do 13. јануара 2019. године)