Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из образовања

Уручене награде и похвале најбољим математичарима основних и средњих школа

02.03.2017.

У Градскoj кући данас су уручене су награде и похвале најбољим математичарима основних и средњих школа, у досадашњим циклусима такмичења, у школској 2016/2017. години.

10877_1.jpg
Секретар Секретаријата за друштвене делатност, Јасмина Стевановић, изјавила је, тим поводом, да је приоритет да се сва талентована деца подрже и да им се посвети пажња како би још више развијала свој таленат и пронашла свој пут. Ово је прилика да им се захвалимо у име Града Суботице, рекла је Јасмина Стевановић, и додала да је важно да се ова лепа традиција не прекида, јер су ова деца будућност нашег града и наше државе.

Члан Градског већа задужена за област образовања, Наташа Алексић, истакла је да смо поносни на ову децу и да знамо да се иза њиховог нескривеног талента крије велики труд и рад. Они показују, поручила је, да се тако постижу велики резултати и зато смо захвални њима, њиховим родитељима и менторима.

На градском такмичењу средњих школа из математике прва места освојили су ученици из Гимназије „Светозар Марковић“ и то Наталија Павловић, први разред, Миња Вуковић, други разред, Александар Граховац, трећи разред и Марко Мијатовић, четврти разред.

Након остварених одличних резултата и на Окружном такмичењу из математике за државно такмичење пласирало се шест ученика, које ће предводити Марко Мијатовић апсолутни победник градског и окружног такмичења, ученик четвртог разреда Гимназије „Светозар Марковић“.

У тиму су и Дутина Немања, ученик Гимназије и економске школе „Доситеј Обрадовић“ Бачка Топола и још четири ученика Гимназије „Светозар Марковић“ из Суботице Теодор Сакал Францишковић, Ђорђе Његић, Александар Граховац и Лаура Олдал Гуљаш. Државно првенство из математике, за ученике средњих школа, ће се одржати 11. марта у Београду.

На градском такмичењу основних школа из математике освојено је 14 првих награда, 18 других и 31 треће место. Уручено је и 77 похвала. Међу награђенима најуспешнији са максималних сто бодова био је Игор Енги ученик седмог разреда Основне школе „Иван Милутиновић“.

Окружно такмичење за ученике основних школа биће одржано 25. марта у Основној школи „Кизур Иштван“.

10877_2.jpg
Дипломе и похвале су награђеним ученицима уручили Јасмина Стевановић, Магда Фехервари, заменик секретара Секретаријата за друштвене делатности, Наташа Алексић, Иван Бајић, директор Техничке школе „Иван Сарић“ – домаћин градског и окружног такмичења средњих школа, Габријела Тот, директорица Основне школе „Мирослав Антић“ са Палића, која је била домаћин градског такмичења за ученике основних школа и Борис Дулић, менаџер фирме „Дункермоторен“, спонзор такмичења.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја