Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из образовања

Пријем за стручњака из Солана Бича

19.09.2016.

Чланови Градског већа града Суботице задужени за области образовања и социјалне заштите и здравства, Наташа Алексић и Илија Ђукановић, и координатор за ромска питања Стеван Николић, састали су се данас, у Градској кући, са др Џошуом Федером, дечјим и породичним психијатром из Солана Бича, града у америчкој савезној држави Калифорнија. Разговарало се о темама везаним за образовање, социјалну заштиту и здравство.

10512_1.jpg

Током срдачног сусрета Џошуа Федер је истакао да је подршка деце у раном узрасту веома битан фактор за даљи напредак детета у образовном систему, али и изградњу квалитетног друштва.

На састанку се говорило и о Међународној конференцији „Шта нам мала деца говоре”, која ће се одржати 20. и 21. септембра у центру „Сава” у Београду, у организацији Удружења „Помоћ деци”, из Београда.

Конференција ће, како је речено, бити организована у оквиру програма „Партнерство за помирење кроз предшколско васпитање, образовање и развој у Европи” (ПРЕЦЕДЕ) који се, уз подршку Европске комисије, примењује две године у Србији, на Косову, у Црној Гори, Македонији, Албанији и Хрватској.

Циљ програма ПРЕЦЕДЕ је примена најбољих пракси за подизање мале деце и, заједно са васпитачима и родитељима, проналажење делотворних начина за њихово образовање и васпитање као будућих грађана демократског друштва, наведено је у саопштењу.

Након састанка у Зеленој сали Градске куће, стручњак из Калифорније је са домаћинима обишао објекат Предшколске установе „Наша радост” у МЗ „Пешчара” и Основну школу „Сечењи Иштван”, где га је руководство ових васпитно-образовних установа упознало са радом, као и са њиховим потребама. Истакнути стручњак понудио је могућност за размену искустава са стручним сарадницима.

Пред крај дана, др Џошуа Федер је, у препуној сали Удружења „ЗаЈедно”, одржао презентацију о раној стимулацији детета и значају за његов даљи развој.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја