Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести

Амбасадор Ирана у посети Суботици

11.08.2016.

Заменик градоначелника Суботице, Тимеа Хорват, и чланови Градског већа задужени за области културе и пољопривреде, Мирослава Бабић и Шимон Острогонац, примили су данас, у Градској кући, амбасадора Ирана у Србији Маџида Фахимпура, са сарадницима. Разговарало се о интензивирању сарадње на међурегионалном и међуградском нивоу две земље у областима привреде, пољопривреде, туризма, културе и образовања, као и о конкретизацији сарадње између амбасаде те земље и Иранског културног центра у Београду са градом Суботицом.

10464_1.jpg

Маџид Фахимпур је подсетио да је Иран, после укидања санкција, започео убрзани привредно-економски развој и да ова држава намерава да успостави интензивнију сарадњу са Републиком Србијом и локалним самоуправама у нашој земљи.

Амбасадор је предложио да се успостави сарадња између Иранског културног центра у Београду и суботичке локалне самоуправе, и сагледа могућност да се на неким од значајнијих културних манифестација које се буду организовале у Суботици представи и Иран, како би се и Суботичани упознали са иранском традицијом, културом и обичајима.

Предложио је, такође, да за почетак једна делегација студената или младих стручњака из Суботице, из разних области, посети неки од већих градова у Ирану што би, како је навео, поред размене искустава допринело и стварању основе за реализацију конкретних пројеката.

Он је истакао да је Иран заинтересован и за реализацију заједничких пројеката од обостраног интереса са којима би се компаније или привредници из Србије и Ирана појавили на тржишту неке треће земље.

Амбасадор Фахимпур је, на крају, новом руководству Града Суботице и новој Влади Републике Србије на челу са премијером Александром Вучићем пожелео пуно успеха у раду у наредном четворогодишњем мандату.

Изражавајући захвалност на данашњој посети и жељама везаним за успешан рад Владе Републике Србије и руководства Града Суботице, заменик градоначелника Тимеа Хорват је рекла да ће суботичка локална самоуправа учинити све да се неке од предложених идеја које се односе на сарадњу са Ираном што пре и реализују.

Она је нагласила да је у циљу стварања услова за реализацију конкретних пројеката, неопходно да се између Града Суботице и амбасаде Ирана у Београду континуирано размењују искуства.

Након састанка у Градској кући, делегација Ирана посетила је Грађевински факултет, а потом и обишла пољопривредно газдинство „Мамужић“, у Љутову.

10464_2.jpg

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја